Chocolates for chefs who want to make a difference

(mini-) DROPS
Eerlijke en kwaliteitsvolle chocolade, zijdezacht met een delicaat smaakprofiel. Op artisanale wijze geproduceerd in Belgiƫ van bean-to-bar met premium cacao afkomstig van ons eigen duurzaam en transparant cacaobedrijf uit Kerala, India.
Perfect voor het maken van pralines, desserten, ganache, taarten, chocomelk, ijs, ed. Hier biedt HOLY COW twee recepten: 85% Monsoon of 70% All Seasons.
8-10% van het totaal aantal cacaobestanddelen is natuurlijke cacaoboter van eigen productie. Deze zorgt voor een gladde textuur en maakt het een geweldige chocolade om mee aan de slag te gaan.
NIBS
Roasted and broken fine 'specialty' cocoa beans, artisanally produced.
In Kerala (India) worden de hele bonen gefermenteerd, gedroogd en licht geroosterd om ze vervolgens van de schil te ontdoen en in kleinere stukjes te breken. Ze zitten boordevol pure cacaosmaak (zonder toegevoegde suikers) en hebben een knapperige textuur die lijkt op noten. Ze zijn het ultieme chocolade-superfood boordevol antioxidanten en andere voedingsstoffen.
Ideal to add to smoothies, oatmeal, muesli, cake mixtures, or as a topping on ice cream, yogurt or savory meals such as salads or roasted vegetables.
Aromas and flavours: from woody, nutty and spicy to pronounced fruity with floral notes


POWDER
An exclusive, fruity and natural cocoa powder, made from the same beans used to make the chocolate. Not bitter at all!
In Kerala (India) the roasted cocoa nibs are ground on stone in a cocoa mill, until they obtain a smooth cocoa mass. From there, part of the fat (the cocoa butter) is extracted and the "cake" remains. The cake is then finely ground into powder, but still contains more than 20% cocoa butter, which creates a soft and round taste that brings out the typical flavor notes of the cocoa beans. And that is exactly why this powder does not undergo chemical alkalisation, which darkens the color and neutralizes the taste. No, we keep it yummy natural!
Aromas and flavours: fruity, raisins, wood and nuts
MINI CHOCOLAATJES
Mini chocolaatjes of napolitains (5 g) voor bij de koffie/thee, als (h)eerlijke attentie op de hotelkamer, voor aan de receptie of op de toog van jouw koffiebar? Ook leuk voor in de ‘coffee corner’, vergaderzaal of promo-artikel in een goodiebag. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Beschikbaar per doos van 6 kg (+- 1168 stuks).
De papieren wikkel kan tevens gepersonaliseerd worden vanaf 25 kg – hiervoor dient u enkel uw huisstijl en logo aan te leveren. De binnenste folie is 100% biologisch recycleerbaar.
Niets beter dan jouw medewerkers en klanten te laten proeven van waar FARMER-FAIR chocolade voor staat: een duurzame cacao-keten, kwaliteit en seizoensgebonden smaken.

Contact
Do you have a question or suggestion about how to get culinary started with HOLY COW chocolate.
Contact us!