Chocolades voor chefs die het verschil willen maken

DROPS

Eerlijke en kwaliteitsvolle chocolade, zijdezacht met een delicaat smaakprofiel met premium cacao afkomstig uit een duurzame, eerlijke en transparante cacao-keten.

Perfect voor het maken van pralines, desserts, ganache, taarten, ijs, ed. Hier biedt HOLY COW hetzelfde unieke recept als voor de chocolade in tabletten, zowel in de Monsoon als Dry editie.

Elke reep bevat 85% cacaobestanddelen, waarvan 8-10% natuurlijke cacaoboter. De toegevoegde natuurlijke boter geeft een gladde textuur en maakt het een geweldige chocolade om mee aan de slag te gaan.

NIBS

Geroosterde en gebroken fijne ‘specialty’ cacaobonen, artisanaal geproduceerd.

In Kerala (India) worden de hele bonen gefermenteerd, gedroogd en licht geroosterd om ze vervolgens van de schil te ontdoen en in kleinere stukjes te breken. Ze zitten boordevol pure cacaosmaak (zonder toegevoegde suikers) en hebben een knapperige textuur die lijkt op noten. Ze zijn het ultieme chocolade-superfood boordevol antioxidanten en andere voedingsstoffen.

Ideaal om toe te voegen aan smoothies, havermout, muesli, cakemengsels, of als topping op ijs, yoghurt of hartige maaltijden zoals salades of geroosterde groenten.

Aroma’s en smaken: van houtachtig, notig en kruidig tot uitgesproken fruitig met florale toetsen

POEDER

Een exclusief, fruitig en natuurlijk cacao poeder, gemaakt van dezelfde bonen die gebruikt worden voor het maken van de chocolade. Helemaal niet bitter!

In Kerala (India) worden de geroosterde cacao nibs in een cacaomolen gemalen op steen, tot ze een gladde cacaomassa verkrijgen. Van daaruit wordt een deel van het vet (de cacaoboter) onttrokken en blijft de “cake” over. De cake wordt vervolgens fijngemalen tot poeder, maar bevat nog ruim 20% cacaoboter, wat zorgt voor een zachte en ronde smaak die de typische smaaktonen van de cacaobonen naar voren haalt. En dat is precies waarom dit poeder geen chemische alkalisatie ondergaat, wat de kleur donkerder maakt en de smaak neutraliseert. Neen, ze houden het lekker natuurlijk!

Aroma’s en smaken: fruitig, rozijnen, hout en noten

Contact

Heb je een vraag of suggestie over hoe culinair aan de slag te gaan met HOLY COW chocolate.
Neem contact op!

Martelaarslaan 362
9000 Gent
BELGIE