De zintuiglijke wonderen van het seizoen.

Seizoenaliteit is een geschenk van de natuur dat we nu ook kunnen ervaren en appreciëren
in een stuk chocolade!

Met HOLY COW, ontluiken we de sensorische geneugten die gepaard gaan met seizoenaliteit door chocolade te vergelijken, gemaakt met cacao geoogst en verwerkt tijdens het regenseizoen (jun – sep), met cacao van het droogseizoen (nov – jan), beide geteeld met respect voor de natuur in een prachtig biodivers landschap.

wist je dit?

De impact van de jaarlijks veranderende klimaatomstandigheden op de cacao-oogst en de variabiliteit van de fermentatie- en droogprocessen zijn interessante factoren als het gaat om smaakontwikkeling. Net als bij wijn leerden we dat niet elke oogst ‘hetzelfde’ is. En als we er eenmaal dieper in duiken, zien we dat in een bepaald oogstjaar elk seizoen (droog & moesson) opnieuw zijn eigen rol kan spelen. In plaats van elke keer een identieke chocolade te willen creëren, omarmen we de heerlijkheid van seizoenaliteit. De subtiele smaakverschillen tussen de ‘Monsoon’ en de ‘Dry’ edities zijn verrassend, natuurlijk en authentiek.

Proef de chocolade

Voor fijnproevers met een voorkeur voor al wat oprecht lekker is! Een onvergetelijke smaakervaring: hoogstaande kwaliteit, seizoensgebonden en 100% traceerbaar mét een uitzonderlijk duurzaam verhaal!

Bij het maken van onze chocolade(producten) geldt “less is more”: een minimaal gebruik van ingrediënten, minder zoet, meer smaak, geen additieven! Heerlijk natuurlijk en smaakvol maar ook omdat we zo de natuurlijke ontwikkelde ‘fine flavour’ van onze cacao ten volle te benutten!