Holy Cow: A New Adventure

Na meer dan 5 jaar van werken en leven in Kerala, een staat in het zuiden van India, hielden ze HOLY COW boven de doopvont. Best bijzonder want zo maken ze deel uit van elke duurzame link in de cacao-keten: van boer in India tot chocoladereep in België, voldaan aan de hoogste kwaliteitseisen.

Ellen (Belg) en Luca (Italiaan), twee jonge pioniers en ingenieurs van beroep, ontmoetten elkaar in 2011 in Hyderabad, Zuid- Indië. Toen Luca in 2014 betrokken raakte bij een cacaoproject in Uganda, voelde hij dat het tijd was om samen terug te gaan en deze keer naar Kerala, waar het klimaat zeer geschikt is voor cacao. Deze regio in het zuiden van Indië onderscheidt zich door de uitgestrekte bergbossen en het zachtere klimaat. Gecharmeerd door de vrijgevigheid van de lokale bevolking en evenzeer ontroerd door hun opvallende armoede, ontwikkelden Luca en Ellen al snel een vurige ambitie om een ​​volledig transparant en eerlijk bedrijf op te bouwen dat de lokale families in staat zou stellen een beter leven te leiden door biologische cacao en specerijen te verbouwen. Met de hulp van het door een familie gerunde Fondazione Riva hebben ze in 2015 GoGround Beans & Spices opgericht in Udumbannoor, te midden van bossen en ruige bergen, de thuisbasis van de prachtige gigantische Malabar-eekhoorn en de bedreigde Indische olifant. Sindsdien hebben ze de oogst-, gistings- en droogprocessen bestudeerd en geperfectioneerd om de smaaknuances van de verschillende lokale bonen en terroirs naar voren te brengen. De bonen hebben een natuurlijk smaakprofiel en worden verkocht aan artisanale verwerkers o.a. bean-to-bar chocolade makers in Indië en Europa. Door de fijne smaak en de consistente kwaliteit van hun cacaobonen hebben zij de Indische cacao een plaatsje weten te geven op de ‘specialty-cacao’ markt.

Proef de chocolade

Voor fijnproevers met een voorkeur voor al wat oprecht lekker is! Een onvergetelijke smaakervaring: hoogstaande kwaliteit, seizoensgebonden en 100% traceerbaar mét een uitzonderlijk duurzaam verhaal!

Bij het maken van onze chocolade(producten) geldt “less is more”: een minimaal gebruik van ingrediënten, minder zoet, meer smaak, geen additieven! Heerlijk natuurlijk en smaakvol maar ook omdat we zo de natuurlijke ontwikkelde ‘fine flavour’ van onze cacao ten volle te benutten!